Eläinlääkäriapu ulkomailla
Vaikka matka olisi suunniteltu viimeisen päälle, aina voi sattua jotain odottamatonta. Ulkomailta löytyy eläinlääkäreitä vaihtelevasti - suurissa kaupungeissa niitä on joka korttelissa, maaseudulla hyvinkin harvassa. Keski- ja Etelä-Euroopassa ei ole samanlaista kunnaneläinlääkärijärjestelmää kuin Suomessa, millä taataan kuntien järjestämä eläinlääkintähuolto 24/7 kautta maan. Eläinlääkärit ovat ulkomailla usein siis yksityisomisteisia, eikä pienemmillä, syrjäisemmillä paikkakunnilla välttämättä ole päivystysapua lähimailla. Toisaalta taas yksityisiä, perustasoisia eläinlääkäriasemia voi kaupungeissa olla hyvinkin runsaasti.
Mistä apua matkan aikana?
Mikäli lemmikille sattuu jokin pieni tapaturma, voi hoidontarpeen arvioinnissa ja ensihoito-ohjeissa hyödyntää suomalaisen eläinlääkärin etäkonsultaatiota. Monet pienet haaverit voidaan hoitaa ilman fyysistä eläinlääkärikäyntiä. Etäkonsultaation hyötynä on sen saavutettavuus mistä päin maailmaa tahansa, ja maasta riippuen kielimuuri voi joskus asettaa omat haasteensa fyysisellä klinikalla asiointiin.
Suurempien tapaturmien sattuessa eläin on toimitettava viipymättä hoitoon lähimmälle eläinlääkäriasemalle. Travelpet voi auttaa lähimmän eläinlääkärin löytämisessä ja tarvittaessa avustaa tilanteen selvittämisessä etäyhteyden avulla.
Lue lisää etäkonsultaatioista täältä!
Kattaako vakuutus ulkomailla?
Jos lemmikkisi on vakuutettu suomalaisessa vakuutusyhtiössä, tarkasta vakuutuksen voimassaolo ulkomaan matkoilla. Lemmikkien vakuutukset jaetaan usein eläinvakuutukseen (ns. henkivakuutus tai vakuutus varkauden varalle), hoitokuluvakuutukseen ja eläinvastuuvakuutukseen. Vakuutusyhtiöiden käytännöt vaihtelevat, mutta monissa yhtiöissä esimerkiksi hoitokuluvakuutus on voimassa korkeintaan vuoden ajan ulkomailla.