top of page
montenegro_iso_edited.jpg

Muut Euroopan maat

Euroopassa EU:n ulkopuolisiin mutta EU:hun rinnastettaviin maihin matkustaminen on lähes yhtä helppoa kuin EU:n sisällä, jos lemmikillä on EU-mallinen lemmikkieläinpassi. 

 

Lemmikin kanssa matkustettaessa matkustamista koskee ei-kaupalliset eläimen siirtoa koskevat vaatimukset. Tällä sivulla käsitellyt vaatimukset koskevat liikkumista koirien, kissojen ja frettien kanssa EU:hun kuulumattomissa Euroopan maissa. 
 

EU-maihin rinnastettavat maat

Andorra, Färsaaret, Gibraltar, Grönlanti, Islanti, Liechtenstein, Monaco, San Marino ja Vatikaanivaltio

Kun lemmikilläsi on EU-mallinen lemmikkieläinpassi, voi useimpiin EU-maihin rinnastettaviin maihin matkustaa kissojen, koirien ja frettien kanssa samoin edellytyksin kuin EU-maiden välillä. 

Färsaarille ei pysty matkustamaan lemmikin kanssa lainkaan, lemmikin vienti sinne on sallittua ainoastaan Färsaarilla asuville henkilöille. Islantiin matkustaessa lemmikki joutuu 14 vuorokauden karenssiin maahantulon jälkeen.

Lue lisää yleisistä matkustusvaatimuksista täältä!

Muut Euroopan maat

Muut Euroopan maat ovat kolmansia maita, joihin matkustamista varten lemmikki voi tarvita lemmikkieläinpassin sijaan terveystodistuksen. Osa kolmansista maista (esim. Venäjä) hyväksyy kuitenkin lemmikkieläinpassin virallisena tunnistusasiakirjana, joten tämä kannattaa aina tarkastaa maakohtaisesti. Euroopan Unionin ulkopuolella ei ole samanlaista yhteneväistä tunnistusasiakirjaa kuin lemmikkieläinpassi, joten eri maiden välillä liikkuessa lemmikki voi tarvita uuden terveystodistuksen aina ennen seuraavaa rajanylitystä. 

Mikäli tarvitsen lisätietoa muihin Euroopan maihin matkustamisesta, ota yhteyttä!

bottom of page