top of page
lentkoneen_siipi2_matalampi_wix.jpg

Euroopassa yleisesti operoivia lentoyhtiöitä

Mikä on paras lentoyhtiö koiran kanssa? Millä lentoyhtiöllä lemmikin voi kuljettaa matkustamossa?

 

Näiltä sivuilta löydät Euroopassa operoivien isoimpien lentoyhtiöiden käytäntöjä lemmikkien kuljetuksesta. Tietoja pyritään pitämään ajantasalla, mutta viimeisimmät päivitykset tulee tarkastaa suoraan lentoyhtiön sivuilta aina ennen matkaa. Myös vaikka olisit lentänyt jollakin lentoyhtiöllä aiemmin, painorajat ja kuljetuskopan mitat saattavat olla eri lentokoneen tyypistä ja lennon operoijasta riippuen. Lentoyhtiön nimeä klikkaamalla pääset suoraan lentoyhtiön verkkosivuille.

Halpalentoyhtiöistä esimerkiksi Easy Jet, Ryanair ja Wizz Air eivät kuljeta lemmikkejä lainkaan. 

Lentoyhtiöitä

Air Baltic

Matkustamon suurin sallittu painoraja 12 kg, mikä on huomattavasti korkeampi kuin monilla muilla lentoyhtiöillä. 

Air France

"Taistelukoirarodut" eivät ole sallittuja lennoilla. Lyhytkuonoisista roduista osa sallitaan kuljetettavaksi rahtina, osa ei. Tarkemmat listat Air Francen sivuilta.

Air Malta

Kissat ja koirat matkustamossa. Ruumassa mahdollisuus kuljettaa myös frettejä, kaneja ja lintuja. Operoi usein Ryanairin kanssa, mikä ei salli lemmikkejä lennoillaan. Vaatii eläinlääkärin tarkastuksen ennen matkustamista.

Austrian Airlines

Erityisvaatimuksia "taistelukoirarotujen" kuljettamiseen. Lyttykuonoisten kissojen ja koirien kuljetus ainoastaan matkustamossa.

Binter 

Kuljettaa eläimiä ruumassa ja matkustamossa, molemmissa sallitaan useita eksoottisia eläimiä. Yli 20-kiloisilla koirilla ja taistelurotuisilla koirilla käytettävä kuonokoppaa.

Chair Airlines

Matkustamossa kuljetetaan korkeintaan 6 kg painoisia kissoja, koiria ja kilpikonnia. Isommat ruumassa, muita kuin edellä mainittuja eläinlajeja ei kuljeteta lainkaan. Ei kuljeta lyhytkuonoisia kissoja ja koiria.

Condor

Ei kuljeta lainkaan lyhytkuonoisia tai taistelurotuisia koiria tai niiden risteytyksiä. Jatkoyhteyksien järjestäminen lemmikeille ei mahdollista. Lentää paljon ja suhteellisen edullisesti myös Euroopan ulkopuolelle.

Eurowings

Kuljettaa ainoastaan pieniä kissoja ja koiria (alle 8 kg) Euroopan lennoilla ja ainoastaan matkustamossa. 

Finnair

​Kuljettaa kissojen ja koirien lisäksi eksoottisempia eläimiä myös matkustamossa; lemmikkikanit, kilpikonnat ja siilit saavat matkustaa matkustamossa kun lemmikin ja kuljetushäkin paino on korkeintaan 8 kg. Muut eksoottisemmat eläimet (esim. käärmeet, linnut ja liskot) sekä jyrsijät tulee kuljettaa rahtina.

Iberia / Iberia ExpressAir Nostrum

Matkustamossa voi kuljettaa kissojen ja koirien lisäksi kilpikonnia, lintuja ja kaloja, kun niiden paino kuljetuskopan kanssa ei ylitä 8 kg. Ruumassa kuljetetaan ainoastaan kissoja ja koiria. Operoi usein Vuelingin lennoilla ja toisin päin, joten ole tarkkana lippua ostaessasi - painorajat ja muut käytännöt eroavat näiden lentoyhtiöiden välillä.

KLM Royal Dutch Airlines

Vain kissojen ja koirien kuljetukset matkustamossa tai ruumassa samalla lennolla omistajan kanssa, ei ilman omistajaa. Ei rahtikuljetuksia, eli ei kuljeta eksoottisempia eläimiä eikä kissoja/koiria maihin, jotka vaativat eläinten saapumisen rahtina (esim. Iso-Britannia, Australia). Lyhytkuonoiset kissat ja koirat vain matkustamossa (<8kg). 

Lufthansa

Lyhytkuonoiset kissat ja koirat ainoastaan matkustamossa, ruumassa ei lainkaan. Vaaralliset rodut nimetty erikseen, erilliset kuljetusvaatimukset pätee. Lentoyhtiö vaatii erillisen kaavakkeen täyttämisen ennen lemmikin kuljettamista (myös matkustamossa kulkeva). 

Luxair

Matkustamossa sallittu ainoastaan pehmeät kuljetuslaukut. Kolme lemmikkipaikkaa matkustamossa ja konetyypistä riippeun 1-2 ruumassa. Lyhytkuonoiset rodut ainoastaan matkustamossa.

Norwegian

Vain kissojen ja koirien kuljetus. Yhdessä häkissä ruumassa korkeintaan 2 saman kokoista eläintä (max. paino 14 kg/eläin). Lyhytkuonoisten koirien kuljetuksessa allekirjoitettava vastuuvapauslomake. 

SAS

Kissat ja koirat matkustamossa ja ruumassa, muut lemmikit rahtina. Kuljettaa ruumassa jopa 3 saman kokoista kissaa tai koiraa yhdessä laatikossa. Ruumassa kuljetettavan eläimen ja laatikon enimmäispaino melko korkea, max. 150kg. Vaatii ennakkoon täytetyn kuljetustodistuksen muilla paitsi Tanskan, Ruotsin ja Norjan sisäisillä lennoilla. 

Swiss

Lentoyhtiö vaatii erillisen kaavakkeen täyttämisen ennen lemmikin kuljettamista (myös matkustamossa kulkeva). Lyhytkuonoisia rotuja ei kuljeteta ruumassa, ainoastaan matkustamossa (<8 kg). Määritettyjen taistelukoirarotujen kuljettamiseen erityisvaatimuksia.

TAP Portugal

Kuljettaa kissoja ja koiria matkustamossa ja ruumassa. Ruumassa painoraja vain 32-45 kg. Muut eläimet kun kissat ja koirat ainoastaan TAP Air Cargon kautta.

TUIfly  

Säännöt vaihtelevat riippuen siitä, minkä maan alla TUI operoi. Osa TUIn reittilennoista on saatavilla vain kyseisen maan TUIn verkkosivujen kautta, jolloin kyseisen maan säännöt pätevät. Joistakin maista, kuten esimerkiksi Saksasta tai Belgiasta, voi lemmikin kanssa lentää myös Euroopan ulkopuolle.  TUIfly kuljettaa pääasiassa ainoastaan kissoja ja koiria, lähtö- ja kohdemaasta riippuen joko vain ruumassa ja/tai matkustamossa, joten lemmikin kuljetussäännöt kannattaa aina tarkastaa erikseen riippuen siitä, mistä mihin on matkustamassa ja minkä maan alla kyseinen lento operoidaan. Kaikkia maita kattavia yhteisiä sääntöjä ei ole. 

Turkish Airlines

Kuljettaa matkustamossa kissoja, koiria ja pieniä lintuja. Lyhytkuonoiset kissat ja koirat sallittuja vain matkustamossa. Sivuilla kätevä hintalaskuri. Isommat eläimet ruumassa, taistelurotuiset koirat rahtikuljetuksena.

Vueling

Kuljettaa kissoja, koiria, lintuja (poislukien petolinnut) ja kilpikonnia matkustamossa. Ei mahdollisuutta kuljettaa eläimiä ruumassa, ainoastaan matkustamossa. Lemmikin suurin sallittu painoraja on pudotettu 10kg tavanomaisempaan 8kg kesällä 2023. Iberia operoi useita Vuelingin lentoja, joten varmista aina lentoa operoivalta lentöyhtiöltä voimassaolevat rajoitukset (Iberia kuljettaa kissoja ja koiria myös ruumassa).

Alla oleviin taulukoihin on koottu lentoyhtiökohtaisesti korkeimmat sallitut painorajat ja kuljetuskopan maksimimitat sekä suuntaa antavaa hintatietoa.

 

Taulukot avautuvat suuremmaksi klikkaamalla!

lentoyhtiötaulukko16.11.23.png
bottom of page