top of page
IMG_5265_edited_edited.jpg

Eläinlääkärin etävastaanotto

Etävastaanottokäynti toimii loistavasti matkan aikana, jos lemmikin terveydentilasta herää kysyttävää. Voit olla yhteydessä eläinlääkäriin video- tai puhelinyhteyden avulla mistä päin maailmaa tahansa!

Mitä voidaan tutkia ja hoitaa

Mitä voidaan tutkia ja hoitaa?

Etäkäynnillä voidaan arvioida lemmikin hoidontarvetta ja antaa ensihoito-ohjeita haavereiden sattuessa. Etäkäynnillä voidaan keskittyä ennaltaehkäisevään terveydenhuoltoon tai miettiä jatkohoitoa aikaisempien eläinlääkärikäyntien jatkoksi. Monet lemmikkien vaivoista voidaan hoitaa apteekin reseptivapailla valmisteilla, ja ulkomailla matkatessa maasta riippuen reseptivapaiden lääkkeiden valikoima voi olla kattavampi kuin Suomessa. Etäkäynnillä ei kuitenkaan yleensä voida määrätä reseptilääkkeitä.

Etäkäynnillä voidaan usein hoitaa esimerkiksi

  • äkillisiä ruuansulatuskanavan oireita (oksentelu, ripuli)

  • ihovaivoja, kutinaa

  • silmä- ja korvavaivoja

  • lieviä myrkytyksiä 

  • lieviä tapaturmia, kuten pienet haavat

  • terveydenhuoltoa

  • ravitsemukseen liittyviä asioita

Mikäli lemmikillä on hengitysvaikeuksia, se kouristelee, on tajuton, vuotaa runsaasti verta tai sillä on isoja traumoja, olkaa välittömästi yhteydessä lähimpään päivystävään eläinsairaalaan! 

Miten käynnit toteutetaan

Miten käynnit toteutetaan?

Etävastaanottokäynti toteutetaan ensisijaisesti Zoomin kautta. Mikäli et pysty käyttämään Zoomia, voidaan videotapaaminen järjestää tarvittaessa myös Google Meetin kautta tai perinteisenä puheluna (myös WhatsApp- ja FaceTime-puhelut).

Videoyhteyden avulla tehtävä vastaanotto mahdollistaa eläimen näkemisen, jolloin eläinlääkäri pystyy arvioimaan sen yleisilmettä ja olemusta ja pyytää omistajaa tarkastamaan eläimestä tiettyjä asioita puhelun aikana. Videoyhteyden avulla voidaan tarkastella myös esimerkiksi haavoja, karvattomia ihoalueita ym. asioita, joiden visuaalinen arviointi on hoidon kannalta oleellista. Lemmikistä tai sen hoidettavasta alueesta voi myös ottaa kuvia ja lähettää ne eläinlääkärille. 

VARAA AIKA

Varaa aika etävastaanotolle varausjärjestelmämme kautta! 

Tulossa myös mahdollisuus "matka-apupakettiin" - pysy kuulolla!

Etäkonsultaatio vs perinteine

Etäkonsultaation erot perinteiseen vastaanottokäyntiin verrattuna

Etäkonsultaatiossa voidaan hoitaa useita lemmikin pieniä vaivoja silloin, kun lemmikki ei ole hengenvaarassa. Etäkonsultaatio sopii parhaiten perusterveiden lemmikkien käyttöön. Etäkäynti ei aina korvaa perinteistä vastaanottokäyntiä, koska eläinlääketieteessä vastaanottokäynnin yhteydessä suoritettava eläimen kliininen yleistutkimus on usein onnistuneen hoidon kulmakiviä. Mikäli lemmikin terveydentilaa ei pystytä arvioimaan tarpeeksi luotettavasti etäyhteyden avulla, ohjataan teidät aina lähimmälle eläinlääkäriasemalle. Mikäli lemmikkisi on monisairas ja sillä on useita eri lääkityksiä, suosittelemme viemään lemmikin suoraan eläinlääkärin fyysiselle vastaanotolle.

Mikäli lemmikillä on hengitysvaikeuksia, se kouristelee, on tajuton, vuotaa runsaasti verta tai sillä on isoja traumoja (esim. puhjennut silmä, suuret haavat, syvälle uponneet vierasesineet, murtumat), olkaa välittömästi yhteydessä lähimpään päivystävään eläinsairaalaan! Hätätapauksissa etäpalvelusta voi saada neuvoja, mutta eläin on niistä huolimatta toimitettava viipymättä hoitoon ilman, että hoitoon pääsy viivästyy!

bottom of page