top of page
suomijärvi.jpg

Paluu Suomeen EU-maista, Norjasta tai Sveitsistä

Tällä sivulla käsitellään asioita suomalaisen lemmikin näkökulmasta olettaen, että lemmikiltä löytyy EU-mallinen lemmikkieläinpassi. Muista ekinokokkilääkitys ennen paluuta Suomeen!

Pakolliset vaatimukset

Suomeen paluuta varten tarvitaan käytännössä samat asiat kuin Suomesta lähtiessäkin - tunnistusmerkintä, EU-mallinen lemmikkieläinpassi ja voimassa oleva raivotautirokotus. Näiden lisäksi Suomeen palaavat ja tuotavat koirat on lakisääteisesti lääkittävä ekinokokkia vastaan. Palatessa oman lemmikin kanssa matkalta siitä ei tarvitse tehdä ilmoitusta tullille. Tulli tarkastaa kuitenkin saapuvien lemmikkien tunnistusmerkintojä ja -asiakirjoja pistokoemaisesti.

Mikäli olet ollut reissun päällä pidempään, tarkasta rabiesrokotuksen voimassaolo ennen Suomeen paluuta! Rabiesrokotus on voimassa yleensä 3 vuotta. Mikäli rabiesrokotus on ehtinyt vanhentua matkan aikana, tulee se uusia ennen Suomeen paluuta. Rabiesrokotuksen voi uusia ulkomailla, mutta ainoastaan EU-maissa annettu rokotus voidaan merkitä lemmikkieläinpassiin. Mikäli edellinen rabiesrokotus on ehtinyt vanhentua, tulee uusintarokotuksen jälkeen voimaan 21 vuorokauden karenssi, minä aikana ei saa matkustaa. Mikäli rokotus uusitaan ennen edellisen rokotuksen voimassaolon päättymistä, ei karenssia tule.

Ekinokokkilääkitys tulee antaa koirille 1-5 vuorokautta ennen Suomeen paluuta. Lue lisää aiheesta täältä!

Mitä muuta on hyvä ottaa huomioon Suomeen palattua?

Katso muita neuvoja ja suosituksia palatessasi Suomeen lemmikin kanssa Paluu Suomeen -välilehdeltä!

bottom of page